Onlangs kreeg de Stichting CliniClowns een nieuw pand toegewezen van de Nederlandse Spoorwegen. Stichting CliniClowns Nederland tovert, bij kinderen met een ziekte en/of handicap, weer een glimlach op het gezicht. De CliniClowns laten hen weer even baas zijn over hun eigen situatie, laten hen gewoon weer even kind zijn.

In het nieuwe pand worden kinderen blij gemaakt, sponsoren ontvangen en is ook de organisatie zelf ondergebracht. Voordat iedereen het pand in kon, moest de kale loods omgetoverd worden in een efficiënte ruimte vol vrolijkheid en verassingen. Jaap Verburg (ontwerper) en Nanette Goedemans (ruimtelijk vormgever) vroegen mij een wand van 5×6 meter met mozaïek te betegelen in Delfts Blauw. Een schitterende kans!

De Koninklijke Porceleyne Fles / Royal Delft was zo vriendelijk om materialen als met de hand beschilderde tegels, tulpenvazen, theepotten en scherven beschikbaar te stellen. Dozen vol prachtige materialen heb ik eerst gesorteerd op donkerblauw, wit met bloemetjes, streepjes, randjes en ga zo maar door. Vervolgens dit alles weer samengevoegd tot allerlei blauw/witte tafereeltjes. Een impressie van het vrolijke resultaat vind je hieronder.

Marianne