Welkom op de website van Atelier Marianne den Hartog! 

Vlakbij het bruisende Amsterdam ligt een rustig dorpje aan het water: Muiderberg. Al bij binnenkomst op de Brink, een prachtig oud park, voel je dat dit een speciaal dorp is. Een heerlijke omgeving in het hectische westen waar mensen in alle rust en ruimte hun uit de hand gelopen hobby’s met passie uitoefenen. In dit dorpje woon ik, in een heerlijk huis met uitzicht op het water en een prachtige tuin.

Atelier Marianne den Hartog

Achter in de tuin heb ik mijn atelier, daar creëer ik mijn eigen unieke werk. Verwacht van mij geen standaard of alledaagse kunst. Mijn passie is om alledaagse voorwerpen een bijzondere bestemmingen te geven.

Voor meer informatie kun je me altijd bellen of mailen. Maar je bent ook van harte welkom in Muiderberg!

Oude schalen, theepotten en scherven van glaswerk en vazen

Het maken van een object begint bij mij al met het uitzoeken van de materialen en onderdelen. Overal en altijd ben ik op zoek. Rijdend naar huis hoor ik vanuit de achterbak mijn gevonden schatten rammelen; scherven, een incompleet servies en beeldjes die ooit bij iemand thuis stonden.

De lucht van ‘oude dingen’ verspreidt zich langzaam door de auto. Een geur van voorbije dingen, vergane glorie. Als ik thuis mijn ‘schatten’ nog een keer door mijn handen laat glijden vertellen de scherven mij hun verhalen. Nadat ik alles heb schoongemaakt rangschik ik het porselein zorgvuldig op grootte en kleur.

Kunst met een verhaal

Met de komst van de scherven begint geboorte van een nieuw kunstwerk. Kleurencombinaties dienen zich aan. Met het stapelen, slijpen, polijsten worden parels opnieuw geregen als aan een ketting. Zo ontstaat er langzaam weer een nieuw verhaal.

Marianne den Hartog MuiderbergAtelier Marianne Den Hartog

Zeeweg 4
1399 GP Muiderberg

Graag even een belletje van tevoren op
+31 (0)294 263235.

Lieve groet, Marianne den Hartog

Ps. Zeilmakerij Ben je op zoek naar Marianne den Hartog’s Zeilmakerij dan ben je ook aan het goede adres.